Financiële problemen Roda: club kan huur niet opbrengen en tekort van 1,7 miljoen

Financiële problemen Roda: club kan huur niet opbrengen en tekort van 1,7 miljoen

Gepubliceerd: woensdag 15 augustus 2018 om 07:55wo 15-08-2018 om 07:55

Roda JC moet de buikriem stevig aanhalen. Volgens de Limburger moet de Limburgse club elke euro omdraaien om te overleven. Onder meer de huur van het Parkstad Limburg Stadion moet omlaag.

Dat vertelde Carel Bouckaert op een informatiebijeenkomst voor supporters. Bouckaert voert het woord namens de G7, een groep ondernemers die de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff beheert en druk doende is de club te saneren. Roda betaalt momenteel 800.000 euro aan huur. "Dat is gewoon niet op te brengen. Ik wil wel eens zien wie hier de stekker eruit gaat trekken. Dat zal de gemeente in ieder geval niet zijn."

Roda gaat op 10 september om tafel met de gemeente Kerkrade, waar echter verbaasd wordt gereageerd op de uitlatingen. "We hebben laatst een kennismakingsgesprek gehad en toen is afgesproken dat ze op 10 september aan de Kerkraadse politiek komen mededelen hoe de vlag er bij Roda JC bijhangt. Dat is de enige afspraak die er nu ligt. Ik ben zeer verrast door deze uitspraken", laat wethouder financiën Bert Bejas weten.

Diverse oppositiepartijen laten aan de Limburger weten niets van huurverlaging te willen weten. Het bedrag hangt echter als een molensteen om de nek van Roda. "Toen we begonnen stonden we op een paar dagen van surseance van betaling", schetst Bouckaert de situatie. Voor het komende seizoen komt de club 1,7 miljoen euro tekort. "Dat proberen we nu weg te werken."

Technisch directeur Harm van Veldhoven waarschuwt de fans. "Het kan zomaar zijn dat we een paar jaar in de Eerste Divisie moeten voetballen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws