Dinamo Kiev wint ook vierde competitiewedstrijd met 1-0 en is klaar voor Ajax

Dinamo Kiev wint ook vierde competitiewedstrijd met 1-0 en is klaar voor Ajax

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 21:09za 18-08-2018 om 21:09

Dinamo Kiev heeft de generale repetitie voor de Champions League-ontmoeting met Ajax succesvol doorstaan. In eigen stadion wonnen de Oekraïners met 1-0 van FC Oleksandria.

Dinamo begon niet in de sterkste opstelling en had ook alle moeite om de score te openenn. Pas na rust kwam Dinamo op voorsprong. In de 67ste minuut tegen Viktor Tsigankov voor wat later de enige goal in de wedstrijd bleek. Daarmee won de ploeg van trainer Aleksandr Khatskevich ook de vierde competitiewedstrijd.

Tot nu toe lijken de Oekraïners vooral te leunen op een sterke defensie, want ook de drie vorige competitiewedstrijden won Dinamo met 1-0. Alleen in de derde voorronde van de Champions League moest Dinamo al wel een treffer incasseren. Slavia Praag slaagde er eenmaal in om tot scoren te komen in de heenwedstrijd (1-1), waarna de Oekraïners zich via een 2-0 overwinning in eigen stadion wisten te plaatsen voor de play-offs van de Champions League.

Woensdag wacht de eerste confrontatie tussen Ajax en Dinamo Kiev. Ajax, dat zaterdagavond zelf overigens ook met 0-1 won, speelt eerst thuis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws