Maaskant verwacht heet avondje voor PSV: 'Bij BATE kun je gewoon niet winnen'

Maaskant verwacht heet avondje voor PSV: 'Bij BATE kun je gewoon niet winnen'

21-08-2018 10:30
125

PSV wacht dinsdagavond een zware dobber tegen BATE Borisov. Dat verwacht Robert Maaskant, de enige Nederlander die als hoofdtrainer actief was in het Wit-Russische voetbal.

"Ik vind PSV heel sterk. Maar wij moeten realistisch zijn in Nederland. Wij zijn niet beter dan de kampioen van Wit-Rusland", stelt Maaskant tegenover NOS. "We staan gewoon op dat niveau, een gelijkspelletje daar is gewoon een prima resultaat."

Maaskant was van juni tot december 2013 hoofdtrainer van Dinamo Minsk. Zijn eerste wedstrijd als trainer was tegen BATE Borisov. Maaskant verloor met 1-2 en ook de andere twee duels tegen BATE verloor hij. In de tweede wedstrijd in Borisov gebeurde dat in de absolute slotfase. "Het stond 1-1 en de scheidsrechter liet net zo lang doorspelen tot er gescoord werd. En ja hoor, in de 95ste minuut maakte BATE de winnende."

Wat er daarna gebeurde zal Maaskant nooit vergeten. "Mijn spelers, maar ook mijn assistenten sloegen compleet door. Ze gingen letterlijk op de vuist met de spelers van BATE, maar ook met de scheidsrechter", aldus Maaskant. "Toen begreep ik wat mij vooraf al was verteld: bij BATE kun je gewoon niet winnen."