Oud-aanvoerder Vitesse krijgt nieuwe prijs uit handen van UEFA: 'Ik ben vereerd'

Oud-aanvoerder Vitesse krijgt nieuwe prijs uit handen van UEFA: 'Ik ben vereerd'

Gepubliceerd: woensdag 22 augustus 2018 om 14:57wo 22-08-2018 om 14:57

De UEFA heeft oud-Vitesse-speler Guram Kashia uitgeroepen tot winnaar van de #EqualGame Award. Dat is een nieuwe prijs van de Europese voetbalbond die wordt toegekend aan een voetballer die als rolmodel heeft gediend in de strijd om gelijke rechten en diversiteit in het voetbal.

Kashia, die momenteel in de Verenigde Staten speelt voor San José Earthquakes, speelde vorig seizoen bij Vitesse met een regenboogaanvoerdersband. Op die manier vroeg hij aandacht voor diversiteit in het voetbal. Kashia zal zijn prijs op 30 augustus ontvangen tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League.

Het dragen van een regenboogaanvoerdersband stuitte in zijn thuisland Georgië op nogal wat kritiek. Er werd zelfs een oproep gedaan om een boycot van Kashia in het nationale team. Toch bleef Kashia de band dragen. In een reactie laat hij weten 'vereerd' te zijn met de prijs. "Ik geloof in gelijkheid voor iedereen, waar je ook in gelooft, van wie je ook houdt en wie je ook bent", stelt hij op de website van de UEFA. "Ik dank UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin voor deze prijs en ik zal altijd vechten voor gelijkheid en gelijke rechten voor iedereen, waar ik ook speel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws