Ten Hag: Hij heeft de potentie, maar hij moet het natuurlijk ook leveren

Ten Hag: "Hij heeft de potentie, maar hij moet het natuurlijk ook leveren"

26-08-2018 10:58
59

Erik ten Hag hoopt dat Dennis Johnsen de verwachtingen waar kan maken. De talentvolle Noorse buitenspeler lijkt niet veel kans te maken in het elftal van Ajax. Zaterdag tegen FC Emmen mocht hij invallen.

"Ik zie dat hij het in zich heeft. Het is aan hem, gesteund door de trainers van het eerste en Jong Ajax, om die potentie eruit te halen", citeert Ajax Life Ten Hag zaterdagavond.

Johnsen werd door Jong Ajax-trainer Michael Reiziger al een keer voor de rust naar de kant gehaald en van Ten Hag mocht hij vanwege een gebrekkige instelling niet mee op trainingskamp. "Af en toe hebben jonge spelers een schop onder de kont nodig, zodat ze weten wat er van ze gevraagd wordt. Zowel op als buiten het veld. Je functioneert in een team en daar horen een aantal regels bij."

"Hij heeft de potentie, maar hij moet het natuurlijk ook leveren. Als je zoveel talent hebt als hij, dan is het een eis dat je elke wedstrijd een bijdrage levert aan de winst. Ik denk dat hij nu een paar hele goede voorbeelden in onze selectie heeft, waaraan hij kan zien hoe dat moet."