NAC Breda slaat toe na vertrek Muric: 'Blij dat we eruit zijn gekomen'

NAC Breda slaat toe na vertrek Muric: 'Blij dat we eruit zijn gekomen'

27-08-2018 19:20
51

NAC Breda heeft zich versterkt met Theo Zwarthoed. De 35-jarige sluitpost heeft een eenjarig contract getekend met de optie op nog een jaar.

Dat meldt NAC Breda via de officiële kanalen. De Bredanaars leenden dit seizoen Arijanet Muric van Manchester City, maar kon slechts één wedstrijd genieten van de goalie. De doelman uit Montenegro werd door The Citizens teruggeroepen uit Noord-Brabant na het geblesseerd wegvallen van Claudio Bravo, die zijn achillespees heeft afgescheurd. 

Technisch directeur Hans Smulders is blij dat de komst van Zwarthoed nu rond is: "Na vorig seizoen hebben we de balans opgemaakt en de conclusie getrokken dat we graag een ervaren doelman wilden toevoegen aan ons keepersgilde. We kwamen daarbij al snel uit op Theo en hebben een tijd geleden voor het eerst gesprekken gevoerd", stelt hij op het digitale huis van NAC. Na de plotselinge terugkeer van Muric naar Manchester zijn de gesprekken vorige week in een stroomversnelling geraakt en hebben we hem bereid gevonden om naar Breda te komen. Naast de komst van Theo zetten we in op het halen van nog een doelman, waarmee we ervoor willen zorgen dat de rust en stabiliteit definitief terugkeert in het doel van NAC."

Zwarthoed is zelf ook blij met de overstap. "Ik ben blij dat we na veel gesprekken eruit zijn gekomen. Ik wil met mijn ervaring ervoor zorgen dat het rustiger wordt onder de lat en daarnaast de jonge jongens helpen. Door de jaren heen ben ik hier vaak geweest en kwam hier altijd graag. Ik ben oprecht trots om nu voor NAC uit te mogen komen."