Europa League: Strootman tegen Willems en De Guzman, Red Bull-onderonsje

Europa League: Strootman tegen Willems en De Guzman, Red Bull-onderonsje

31-08-2018 13:46
42

De Europa League-loting heeft een aantal mooie affiches opgeleverd. Vrijdagmiddag, een dag na de Champions League-loting, werd er in Nyon geloot voor het tweede Europese toernooi. 

Arsenal neemt het op tegen het Sporting Portugal van Bas Dost, Quincy Promes mag met Sevilla naar België en Kevin Strootman neemt het op tegen Jonathan De Guzman en Jetro Willems.

Het is voor het eerst dat twee Red Bull-teams het tegen elkaar opnemen: Red Bull Salzburg en RB Leipzig zijn in Groep B aan elkaar gekoppeld. Red Bull kocht Salzburg in 2005, maar het bedrijf heeft geen invloed meer op bestuurlijk niveau en sponsort de club alleen. De UEFA heeft beide clubs uiteindelijk toestemming gegeven om actief te zijn in Europa.

BATE Borisov werd in de play-offs voor de Champions League uitgeschakeld door PSV en mag het in de Europa League opnemen tegen Chelsea, dat vorig jaar vijfde werd in de Premier League. 

Het Fenerbahçe van Phillip Cocu neemt het op tegen Anderlecht, Dinamo Zagreb en het Slowaakse Spartak Trnava. Strootman treft met Olympique Marseille Eintracht Frankfurt, SS Lazio en Apollon Limasol.