Memphis openhartig over brutale miljoeneninbraak: Je wil het even niet geloven

Memphis openhartig over brutale miljoeneninbraak: "Je wil het even niet geloven"

03-09-2018 17:44
81

De inbraak in zijn huis van afgelopen week is Memphis Depay niet in de koude kleren gaan zitten. Dat zegt de aanvaller van Olympique Lyon maandag voor de camera van FOX Sports. Memphis werd in Frankrijk slachtoffer van een brutale roof. Er zou voor circa 1,5 miljoen euro aan spullen zijn meegenomen. De inbraak vond plaats toen hij zélf een wedstrijd aan het spelen was. 

"Natuurlijk is het heel vervelend. Op dat moment wil je het even niet geloven", aldus een openhartige Memphis. "Daarna moet je back to reality. Het weekend erna moet je gewoon bij het Nederlands elftal staan."

"Je moet even een moment voor jezelf nemen om het te verwerken. Daarna moet je door. Je blijft anders in een negatieve spiraal en daar houd ik niet van. Zo'n mens ben ik ook niet. Er worden materialistisch dingen weggenomen, er zijn wel wat spullen weggehaald die veel waard zijn... Maar spullen en geld hebben mij nooit gemaakt tot wie ik ben."

Heel veel meer kon de Lyon-ster niet zeggen over de zaak. "Het is irritant, het is iets dat je boos maakt. Als het spullen van emotionele waarde zijn, dan raakt het je nog wat meer. Dat waren wel wat dingetjes, ja. We moeten nu verder. Het is nu aan de politie, ik kan ook niet over details praten. In Lyon is nu van alles bezig. Ik heb de knop omgezet en ik ben ready."

Lees ook: Memphis wil Lyon inruilen voor grotere club: 'Voor mijn gevoel ben ik ready'