Vermoedelijke opstelling: Koeman kiest opnieuw voor vijf verdedigers; geen De Vrij

Vermoedelijke opstelling: Koeman kiest opnieuw voor vijf verdedigers; geen De Vrij

06-09-2018 06:45
135

Wesley Sneijder begint donderdagavond zoals aangekondigd in de basis in zijn 134ste en laatste interland. Het Algemeen Dagblad verwacht dat de 34-jarige middenvelder als nummer tien opereert tegen Peru.

Daarmee speelt Sneijder in de rug van aanvallers Ryan Babel en Memphis Depay. Quincy Promes is het voornaamste slachtoffer voorin en begint op de bank. Op het middenveld spelen naast Sneijder ook Georginio Wijnaldum en Davy Pröpper. Onder meer voor Kevin Strootman is geen plaats.

Achterin vormen Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt opnieuw het centrum, samen met Daley Blind. Dat gaat voorlopig ten koste van Stefan de Vrij. Daryl Janmaat en Patrick van Aanholt zijn de vleugelverdedigers. Bondscoach Ronald Koeman kondigde al aan dat Jasper Cillessen voorlopig de eerste doelman is.

Nederland en Peru trappen donderdag om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het vriendschappelijke duel staat in het teken van het afscheid van Sneijder. Zondag wacht in Parijs wereldkampioen Frankrijk in de Nations League.

Vermoedelijke opstelling volgens het AD: Cillessen; Janmaat, Van Dijk, De Ligt, Blind, Van Aanholt; Wijnaldum, Pröpper, Sneijder; Babel, Memphis