Spaanse journalist: 'Ajax gaat De Jong verkopen voor 75 miljoen euro'

Spaanse journalist: 'Ajax gaat De Jong verkopen voor 75 miljoen euro'

11-09-2018 21:42
81

Ajax gaat Frenkie de Jong volgend seizoen voor 75 miljoen euro verkopen. Althans, dat verwacht de Spaanse journalist Oriol Domenech van Catalunya Radio.

Domenech beweert dat Barcelona nooit een officieel bod heeft uitgebracht op De Jong, maar slechts bij Ajax heeft aangegeven wat de club bereid was te betalen. "Barcelona wilde rond de 25 tot dertig miljoen betalen. Ajax gaat hem volgend seizoen verkopen voor 75 miljoen euro", zegt Domenech bij Catalunya Radio. "Het enige bod dat Ajax heeft gekregen was van Tottenham Hotspur. De club wilde vijftig miljoen euro betalen." 

Dat zorgt voor verwarring, omdat Domenech eerder juist zei dat Barcelona 25 tot dertig miljoen voor De Jong wilde betalen. Dat zit volgens hem zo: Barcelona heeft in de gesprekken met directeur spelersbeleid Marc Overmars enkel aangegeven wat de Spanjaarden bereid waren neer te leggen. Er schijnt dus nooit een officieel bod te zijn ingediend door de Catalanen. Barcelona en Ajax spraken in een vroeg stadium al met elkaar. Daarna toonden ook andere clubs belangstelling.

Ondanks dat Overmars aan alle geïnteresseerde clubs heeft laten weten dat De Jong deze zomer niet mocht vertrekken, heeft Tottenham twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt tóch een formeel bod ter waarde van vijftig miljoen uitgebracht. Dat is dus geweigerd door Overmars.