Frenkie de Jong: 'Een van beste voetballers ooit. Kom ik niet bij in de buurt'

Frenkie de Jong: 'Een van beste voetballers ooit. Kom ik niet bij in de buurt'

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 18:45vr 14-09-2018 om 18:45

Frenkie de Jong kan helemaal niets met de vergelijking met Johan Cruijff. De 21-jarige Ajacied wordt van alle kanten bejubeld, maar weet alles goed te relativeren.

"Dat slaat sowieso nergens op. Cruijff was een van de beste voetballers ooit. Daar kom ik bij lange na niet in de buurt", vertelt De Jong aan De Telegraaf. De Ajacied vindt het wel leuk om te horen dat er mensen positief over hem zijn. Onder meer bondscoach Ronald Koeman is lovend over De Jong, net als Memphis Depay. "Het is leuk om te horen als de bondscoach of medespelers positief over je zijn."

Er wordt niet alleen veel over De Jong gezegd, maar ook geschreven. De Spaanse kranten schrijven bijna dagelijks over hem. "Ik lees zeker niet alles. Daar heb ik ook echt geen behoefte aan. Sommige dingen komen wel voorbij. Daar ontkom je dan niet aan."

De Jong mocht vorige week debuteren bij het Nederlands elftal. "Het is anders", zegt hij over het niveauverschil. "Bij Oranje zitten er spelers die op een nóg hoger niveau spelen, maar ook bij Ajax hebben we een goed team. Ik denk dat het goed loopt met veel individuele kwaliteiten, dus het is geen verschil tussen dag en nacht. Dat zeker niet."

Lees ook: Frenkie de Jong lacht: "Dan moet ik vanaf nu tot mijn veertigste alles spelen"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws