'Harde werker' Vilhena: 'Ik heb alles gedaan, je kunt het zo gek niet verzinnen'

'Harde werker' Vilhena: 'Ik heb alles gedaan, je kunt het zo gek niet verzinnen'

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 11:14wo 19-09-2018 om 11:14

Tonny Vilhena heeft veel te danken aan zijn vader. De middenvelder van Feyenoord stelt te hebben geleerd dat hard werken loont en denkt te weten waarom hij zelden tot nooit geblesseerd is.

"Mijn vader ben ik veel dank verschuldigd. (...) Hij weet het zelf wel. Hij heeft mij opgevoed met als grootste les dat hard werken loont", vertelt Vilhena in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk had ik niet altijd zin om iets extra’s te gaan doen. Stond-ie weer klaar om in Hoek van Holland door het mulle zand te gaan rennen, terwijl ik net wat leuks wilde gaan doen met mijn vrienden. Dan zei hij: Kies maar, To, wil je profvoetballer worden of voor je lol spelen?"

Nu stelt Vilhena dat het het allemaal waard is geweest. "Ik heb alles gedaan, met een sportmasker op getraind, van Maassluis naar Hoek van Holland gelopen, je kunt het zo gek niet verzinnen. Hard werken is mijn levensstijl geworden. Door veel te doen, zit ik goed in mijn vel. Even afkloppen, maar ik denk dat dit de reden is dat ik niet vaak geblesseerd ben."

Volgens Vilhena helpt trainen hem om zich sterk te voelen en fit te blijven. "Ik heb een eigen masseur die me voor iedere wedstrijd losgooit. Hij weet precies hoe mijn lichaam in elkaar steekt, wat ik nodig heb. Ook dat is training. Niet alleen doen, maar ook letten op je voeding, je rust. Op de club zorgen ze voor pedicure. Dat bedoel ik met levensstijl."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws