Benfica weigert miljoenencompensatie voor probleemkind Ould-Chikh te betalen

Benfica weigert miljoenencompensatie voor probleemkind Ould-Chikh te betalen

27-09-2018 22:15
20

Bilal Ould-Chikh en Benfica zijn met elkaar in een felle juridische strijd verwikkeld. Het voormalige toptalent moest in maart 2017 gedwongen vertrekken bij de Portugese grootmacht en heeft volgens de FIFA recht op een compensatie van 3,5 miljoen euro.

Benfica is echter niet van plan om aan deze betalingsverplichting te voldoen en heeft de zaak aanhangig gemaakt bij het sporttribunaal CAS, zo laat men weten via de clubsite. De club uit Lissabon stelt dat Ould-Chikh zich in zijn Benfica-tijd regelmatig heeft misdragen en dat de ontbinding van zijn contract rechtsgeldig was.

Wedden

Meer odds

De club gaat niet dieper in op de uitspattingen van Ould-Chikh, maar A Bola claimt dat de bij FC Twente opgeleide jongeling betrokken was bij een hele reeks aan incidenten. Tijdens zijn anderhalf jaar durend verblijf in Lissabon zorgde Ould-Chikh voor geluidsoverlast, reed hij te hard zonder een rijbewijs bij zich te hebben, meldde hij zich met overwicht bij de club en liet hij zich laatdunkend uit tegenover medewerkers van Benfica.

Nadat de aanvaller in maart 2017 werd weggestuurd bij Benfica, werd hij een paar maanden later opgepikt door FC Utrecht. Aan het begin van dit seizoen werd ook zijn contract in de Galgenwaard ontbonden.