Gok FC Utrecht pakt verkeerd uit: contract van middenvelder per direct verscheurd

Gok FC Utrecht pakt verkeerd uit: contract van middenvelder per direct verscheurd

06-08-2018 18:05
59

FC Utrecht neemt per direct afscheid van Bilal Ould-Chikh, zo meldt de eredivisionist maandag. De middenvelder had een contract tot de zomer van 2019, maar die verbintenis is in onderling overleg ontbonden.

De 21-jarige Ould-Chikh, geboren in Roosendaal, tekende een jaar geleden een contract bij Utrecht in de hoop zijn carrière nieuw leven in te blazen. Na een avontuur bij FC Twente en Benfica pikte Utrecht de clubloze Ould-Chikh op, maar die gok pakte niet goed uit. Afgelopen seizoen kwam hij slechts tot 42 minuten in de Eredivisie en elf Jupiler League-optredens met Jong FC Utrecht. Ook werd hij in maart door toenmalig trainer Jean-Paul de Jong weggestuurd tijdens de training

Jordy Zuidam, Directeur Voetbalzaken van de Domstedelingen, gunt Ould-Chikh elders een nieuwe kans. "Bilal is een speler met veel talent en potentie. Toen we vorig jaar met elkaar in zee gingen, hadden we allebei de hoop dat hij definitief zou doorbreken en aanhaken bij de selectie van het eerste team. Inmiddels is duidelijk dat dat niet is gelukt. In onderling overleg hebben we besloten dat het beter is voor Bilal om elders voor een nieuwe kans te gaan. Wij wensen hem daarbij alle geluk toe", aldus Zuidam.