Ajax is de club van mijn jongensdromen. Het is er met de paplepel ingegoten

"Ajax is de club van mijn jongensdromen. Het is er met de paplepel ingegoten"

Gepubliceerd: woensdag 3 oktober 2018 om 14:50wo 03-10-2018 om 14:50

Michele Santoni windt er geen doekjes om: trainer van Ajax is zijn ultieme droombaan. De huidig coach van Almere City zegt dat in een interview met Voetbal International. 

"Ajax is de club van mijn jongensdromen. Het is er met de paplepel ingegoten. Mijn overgrootvader was aanvoerder van het eerste kampioensteam van Ajax, in 1918. Zijn shirt hang ingelijst bij mij thuis aan de muur. Dus ja: trainer worden van Ajax zou voor mij het ultieme zijn", aldus de 38-jarige Santoni, die eerder bij onder meer SS Lazio en Internazionale werkte. 

Als video-analist werkte Santoni bij Ajax samen met Martin Jol en - later - Frank de Boer. "Bij Jol was zijn passie voor tactiek aanstekelijk. Met hem kun je 24 uur per dag over voetbal praten. En hij is een echte peoplemanager. Je merkte ook dat Martin decennialang op alle niveaus werkzaam was geweest."

"Frank had een geweldige drive zichzelf te ontwikkelen als hoofdcoach en een visie neer te zetten. Hoe onrustig het soms ook was bij Ajax, hoe groot de achterstand op de ranglijst ook kon zijn: Frank geloofde heilig in zijn voetbalfilosofie en hield daaraan vast."

Sinds afgelopen zomer staat Santoni aan het roer bij Almere City. Na zeven speelrondes bezet de club de tweede plaats, met zestien punten. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws