Traoré doorslaggevend bij miljoenentransfer Ajax: Hij is mijn voorbeeld

Traoré doorslaggevend bij miljoenentransfer Ajax: "Hij is mijn voorbeeld"

05-10-2018 11:26
42

Bertrand Traoré heeft een rol gespeeld in de miljoenentransfer van Hassane Bandé naar Ajax. Dat onthult de aanvaller, die in de ziekenboeg zit met een gebroken kuitbeen, in gesprek met Voetbalkrant.

"Er waren inderdaad meerdere clubs geïnteresseerd, maar hier heeft al een andere speler uit Burkina Faso successen behaald", zegt Bandé over Ajax. "Bertrand Traoré is mijn voorbeeld. En met mij zijn bijna alle voetballers in mijn land fan van hem. Hij speelt intussen bij Lyon, maar had hier een erg mooi seizoen."

Traoré, die één seizoen op huurbasis speelde in Amsterdam, was niet de enige reden voor Bandé om voor Ajax te kiezen. "Ik koos Ajax omwille van de goeie opleiding en doorstroming van jonge spelers. Bij deze club kan ik zeker en vast verder doorgroeien en mijn ambities waarmaken."

"Je ziet aan alles dat dit een ander niveau is. Ik wil niets afdoen aan KV Mechelen, waar ik het ook goed had, maar hier is alles nog een trapje hoger", aldus Bandé. "Hier zitten uitstekende spelers waarvan je enorm veel kan opsteken en bovendien zijn ook de trainingsfaciliteiten van de hoogste standaard."

Lees ook: Miljoenenaankoop van Ajax begint met pech: 'Mijn been onmiddellijk gebroken'