Sparta overklast Cambuur, wint met ruime cijfers en is medekoploper

Sparta overklast Cambuur, wint met ruime cijfers en is medekoploper

Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2018 om 16:23zo 14-10-2018 om 16:23

Dankzij een overtuigende overwinning op SC Cambuur is Sparta weer mede-koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Het werd zondagmiddag 3-0 op Het Kasteel. Met Sparta, Go Ahead Eagles en Almere City heeft de Keuken Kampioen Divisie nu drie lijstaanvoerders. Daar kan FC Twente later op de dag nog bijkomen. 

Voor aanvang van de ontmoeting tussen Sparta en Cambuur was het gat tussen de twee clubs precies drie punten: de thuisploeg stond op 17, de gasten uit Leeuwarden op 14. Cambuur kón dus op gelijke hoogte komen en had veel om voor te spelen, maar het werd zondag nooit een échte wedstrijd op Het Kasteel. Sparta was simpelweg een klasse beter.

De openingstreffer viel al vroeg, na zeven minuten. Cambuur-back David Sambissa werkte de bal achter zijn eigen keeper binnen. Spits Lars Veldwijk probeerde het doelpunt te claimen, maar de openingstreffer kwam toch echt op naam van Sambissa. Over de 2-0 was geen twijfel: Veldwijk schoot een strafschop laag en hard binnen. 

Machteloos
In de tweede helft was het wachten op meer goals voor Sparta tegen het machteloze Cambuur.  Uiteindelijk werd het 3-0. Mohammed Rayhi krulde simpel binnen van dichtbij na geklungel in de achterhoede. Het was aan goalie Xavier Mous te danken dat het daarna niet 4-0 of zelfs 5-0 werd. Voor het dolende Cambuur betekende de nederlaag in Rotterdam de derde verliespartij op rij. 

Eerder op de middag won Go Ahead Eagles met 3-0 van Roda JC. Om 16.45 uur start in de Grolsch Veste de wedstrijd tussen FC Twente en MVV. Als de Tukkers winnen, komen zij op 20 punten - net als Sparta, Go Ahead Eagles en Almere City. 

Poll

Gaat Sparta dit seizoen promoveren?

(3529 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws