AS onthult scoutingslijstje Barça: één PSV'er en in totaal drie spelers van Ajax

AS onthult scoutingslijstje Barça: één PSV'er en in totaal drie spelers van Ajax

15-10-2018 10:54
120

De Spaanse sportkrant AS pakt maandag groot uit met een verhaal over transferdoelwitten van FC Barcelona. Er prijken veertien namen op een scoutingslijst van de kampioen van Spanje. Vier van hen zijn actief in de Eredivisie: Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Nicólas Tagliafico (Ajax) en Jeroen Zoet (PSV). 

De belangstelling van Barça voor De Jong en De Ligt komt niet als een verrassing. De twee jonge Oranje-internationals worden al maanden in verband gebracht met een transfer naar Camp Nou. 

De naam van Tagliafico viel een paar weken geleden ook al. Na de zomerse verkoop van Lucas Digne is Barcelona nog op zoek naar een nieuwe linksback. Tagliafico maakt dit seizoen indruk in de Eredivisie en de Champions League. Sinds kort is de linkspoot aanvoerder van de nationale ploeg van Argentinië.

PSV-doelman Zoet staat op een schaduwlijstje van Barça, weet AS. Hij wordt een serieuze optie wanneer Jasper Cillessen - uitgerekend de concurrent van Zoet bij Oranje - verkast. Cillessen zit al ruim twee jaar op de bank in Camp Nou. Vermoedelijk aast hij komende zomer op een transfer. Ook Koen Casteels (VfL Wolfsburg) wordt gezien als een interessant alternatief. 

Andere namen op het lijstje van Barça zijn onder meer Milan Skriniar (Internazionale), Dayot Upamecano (RB Leipzig), Kalidou Koulibaly (SSC Napoli), Paul Pogba (Manchester United) en Krzysztof Piatek (Genoa). 

No Poll