Van Marwijk: 'Een geweldige interviewer, maar niet de grootste voetbalkenner'

Van Marwijk: 'Een geweldige interviewer, maar niet de grootste voetbalkenner'

Gepubliceerd: woensdag 17 oktober 2018 om 15:35wo 17-10-2018 om 15:35

Het definitieve afscheid van Bert Maalderink als vaste reporter van Oranje, brengt herinneringen omhoog bij Bert van Marwijk. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal had jarenlang te maken met Maalderink.

"In het begin was het wennen met hem", blikt Van Marwijk in gesprek met het Algemeen Dagblad terug. "Het werd steeds meer een uitdaging. Ik vond hem altijd vriendelijker voor schaatsers, al kan ik me ook nog een gesprek herinneren waarin Rintje Rintsma heel boos werd. De geïnterviewde schiet door Berts stijl en stemgeluid meteen in de verdediging."

"Bert is de baas in een gesprek. De kunst is om het initiatief te pakken", weet Van Marwijk. "Het mooie van Bert is: hij is een geweldige interviewer maar niet de grootste kenner van het voetbal, zeker als het techniek en tactiek betreft. Daarom probeerde ik hem altijd die kant op te sturen."

Soms probeerde hij Maalderink ook daadwerkelijk te testen. "Vroeg ik hem op een gegeven moment hoeveel noppen een voetbalschoen heeft. Moest hij het antwoord schuldig blijven."

Lees ook: Van der Vaart: 'Dan dacht ik af en toe wel: kan het een onsje minder'

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws