Manchester City dankt toptalent en staat in kwartfinale League Cup

Manchester City dankt toptalent en staat in kwartfinale League Cup

01-11-2018 22:45
14

In de achtste finales van de League Cup heeft Manchester City zich thuis niet laten verrassen door Fulham. De Engelse landskampioen zegevierde met 2-0 door twee goals van toptalent Brahim Diaz.

City-manager Pep Guardiola stelde niet zijn beste team op tegen Fulham, maar koos voor een mix tussen basisspelers en jeugdspelers. Zo stond Arijanet Muric, die begin dit seizoen verhuurd werd aan NAC Breda, maar werd teruggehaald, op doel en mocht onder meer Diaz opdraven.

City had geen problemen met Fulham en kwam al na achttien minuten op voorsprong. Na een hoge voorzet legde Vincent Kompany af voor Diaz. Het negentienjarige toptalent maakte zijn eerste goal in dienst van The Citizens.

Aan de stand veranderde lang niets, maar dat was niet de verdienste van Fulham. City was zeer slordig met de kansen die werden gecreërd. Daardoor bleef het lang 0-0, tot de 65e minuut. Na goed combinatiewerk tussen Leroy Sane en Gabriel Jesus kon Diaz na een schot op de paal zijn tweede maken. Daar bleef het bij. City neemt het zondag op tegen Southampton en Fulham speelt maandag tegen Huddersfield Town.