Memphis: Ik kom er steeds meer achter wat mijn doel in het leven is

Memphis: "Ik kom er steeds meer achter wat mijn doel in het leven is"

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 20:22di 13-11-2018 om 20:22

Memphis Depay kan indrukwekkende cijfers overleggen bij Oranje en Olympique Lyon. De aanvaller gaf van alle spelers in de vijf grootste competities zelfs de meeste assists, sinds hij in 2017 bij de Fransen aan de slag ging. Dat dankt hij onder meer aan zijn rol.

"Ik ben geen flankspeler meer die over het hele veld achter zijn man aan moet en zijn acties vooral vanaf de zijlijn inzet", zegt de 42-voudig international aan Voetbal International. "Nu ik centraler speel kan ik alle kanten op. In de tweede helft tegen Guingamp kwam ik op de nummer 10 positie te spelen, dat is uiteindelijk mijn favoriete plek denk ik. Diep in de spits sta je vaak met je rug naar het doel en je bent afhankelijk van de ballen die je krijgt."

Ook op het persoonlijke vlak heeft Memphis een ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft rust in zijn hoofd, vooral dankzij zijn geloof en de bijbel. "Mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling gaan hand in hand", vertelt de 24-jarige oud-PSV'er. "Ik kom er steeds meer achter wat mijn doel in het leven is. Dat gaat verder dan alleen voetbal. Ik wil een inspiratie zijn voor mensen. Voor jongeren vooral."

"Wat heeft hij meegemaakt en wat heeft hij veranderd aan zichzelf? Waar komt hij vandaan en waar is hij nu?", vervolgt Memphis. "Op voetbalgebied speel ik natuurlijk om te winnen. Maar ik hoop later óók herinnerd te worden als een speler die gekke dingen deed in het veld. Daarmee bedoel ik: bijzondere dingen."

Poll

Gaat Memphis alsnog de wereldtop halen?

(7006 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws