Bosz weigerde Premier League-aanbod: Die man begreep er helemaal niets van

Bosz weigerde Premier League-aanbod: "Die man begreep er helemaal niets van"

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 09:42wo 14-11-2018 om 09:42

Een Nederlandse club als volgende stap in zijn loopbaan is 'niet logisch' voor Peter Bosz. Dat zegt de werkloze trainer in gesprek met Voetbal International. Bosz zit sinds zijn vertrek bij Borussia Dortmund thuis.

"Werken in een van de grote voetballanden zou geweldig zijn. Duitsland is hartstikke mooi, Engeland prachtig, Spanje past bij mij, Frankrijk is interessant, Italië ook in ontwikkeling. Maar wel als het perspectief biedt om het op míjn manier te doen", vertelt hij.

"Een Nederlandse club is denk ik niet logisch. Ik denk niet dat er een Nederlandse club is waar ik naartoe zou kunnen gaan", vervolgt Bosz, die eerder dit jaar de kans kreeg om in Engeland aan de slag te gaan. Hij weigerde.

"In januari belde een voorzitter van een club uit de Premier League op. Hij zei: we gaan onze trainer eruit gooien en we willen dat jij het overneemt. Ik antwoordde: ik ben vereerd, maar ik denk dat jullie de verkeerde hebben gebeld."

De coach legde netjes uit dat hij 'niet de aangewezen persoon is' om bij een degradatiekandidaat te werken. "Die man begreep er helemaal niets van. Ik kon werken bij een club in de Premier League en dat legde ik naast me neer. Maar ik had er gewoon de energie niet voor."

Lees ook: Bosz tipt Ajax over 'Bayern-route': 'We verkopen Neres en we gaan Lozano halen'

Lees meer over: Eredivisie

Poll

In welke competitie zou Bosz het beste passen?

(1814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws