'Wat mij betreft gaan we zelfs een stapje verder: een Eredivisie met 20 clubs'

'Wat mij betreft gaan we zelfs een stapje verder: een Eredivisie met 20 clubs'

Gepubliceerd: donderdag 15 november 2018 om 07:38do 15-11-2018 om 07:38

Sparta-voorzitter Rob Westerhof ziet niets in een inkrimping van de Eredivisie. Volgens de per 1 januari uit Rotterdam vertrekkende bestuurder is de Eredivisie zelfs gebaat bij twee extra clubs.

"Als het aan mij ligt, gingen we zelfs nog een stapje verder en zouden we de Eredivisie uit moeten breiden naar twintig clubs", aldus Westerhof in gesprek met De Telegraaf. De voorzitter weet nog hoe Sparta tussen 2010 en 2016 in de toenmalige Jupiler League ronddoolde: het water stond de Kasteelclub aan de lippen. "Als je extra kansen geeft aan clubs om op het hoogste niveau te spelen, dan wordt het voor die clubs bijvoorbeeld ook gemakkelijker om de jeugdopleiding op niveau te houden", aldus Westerhof.

Juist die jeugdopleiding is van cruciaal belang voor de huidige Keuken Kampioen Divisie-koploper. "Dat heeft absoluut meerwaarde, als je ziet hoeveel internationals een club als Sparta de afgelopen jaren heeft opgeleid."

NEC-directeur Remco Oversier heeft een ander idee voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal: een eerlijker verdeling van de tv-inkomsten. "De Eredivisie mag een heel grote pot verdelen onder achttien clubs en de Eerste Divisie een kleine pot onder zestien clubs, maar het zou veel beter zijn als de tv-inkomsten verdeeld zouden worden over 34 clubs. Het verkleinen van de kloof tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie zou in het belang van het hele betaald voetbal zijn."

Poll

Wat is volgens jou het beste idee?

(885 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws