Boezemvriend Van Dijk: 'Nu strijden we met Liverpool en Galatsaray om de titel'

Boezemvriend Van Dijk: 'Nu strijden we met Liverpool en Galatsaray om de titel'

21-11-2018 08:25
4

Ömer Bayram is vijf jaar na zijn vertrek bij NAC Breda uitgegroeid tot Turks international en speler van Galatasaray. De 27-jarige linkspoot oefende als kleine jongen urenlang met buurtgenoot en boezemvriend Virgil van Dijk aan zijn traptechniek.

Toen al hadden ze de ambitie om de top te bereiken. "Man, ik weet nog hoe trots we op elkaar waren toen hij zijn contract bij FC Groningen tekende en ik bij NAC", zegt Bayram tegen Voetbal International. "En nu strijden we met onze clubs Liverpool en Galatasaray om het kampioenschap en doen we met onze landen een gooi naar een EK-ticket. Mooier kan niet, toch?"

"Hier heb ik als kind van gedroomd. Hiervoor stond ik elke dag op dat Push-veldje met Virgil", vervolgt Bayram, die het hoogste nastreeft. "Ik ben een jongen die risico's neemt. In het veld en in het uiten van zijn ambities. Vind ik normaal. Het zou slap overkomen als ik zeg: Ik ben een middelmatige linksback die er het maximale heeft uitgehaald. Nee. Ik geloof in mezelf. Ik wil de beste linksback van de wereld worden. Of het lukt? Geen idee."

Bayram denkt ook al na over de toekomst: ooit wil hij terugkeren bij NAC. "Al was het alleen maar om het doel dat ik altijd voor ogen had waar te maken: een belangrijke speler zijn in Breda.' Die rol denkt hij ook als dertigplusser nog te kunnen vervullen in het Rat Verlegh Stadion. "Ik ben bij NAC weggegaan als één speler en kom er terug als twee. Ze kunnen kiezen waar ze me opstellen", besluit de tot linksback omgeturnde aanvaller.