Dilrosun eerlijk: Bij mij is er daardoor een last van mijn schouders gevallen

Dilrosun eerlijk: "Bij mij is er daardoor een last van mijn schouders gevallen"

21-11-2018 22:48
7

Javairo Dilrosun maakte afgelopen zomer de overstap van Manchester City naar Hertha BSC en daarmee is een last van zijn schouders gevallen. De Oranje-debutant voelt zich nu minder volledig verantwoordelijk voor het geluk van zijn familie.

Dilrosun verruilde op zestienjarige leeftijd Ajax voor Manchester City. In Engeland speelde hij in perfecte omstandigheden, maar soms was het lastig. Zijn ouders, broertje en zusje verhuisden namelijk mee naar Manchester. "Soms was dat best moeilijk", vertelt de twintigjarige aanvaller aan ELF Voetbal Magazine.

"Mijn zusje is nu zeven, mijn broertje dertien. Ze waren dus drie en negen toen we naar Engeland verhuisden. Dat was lastig voor ze. Voor mijn broertje was de verhuizing naar Engeland het zwaarst. Vooral in het begin. Als we dan weleens voor een paar dagen terug waren in Amsterdam wilde hij nooit mee terug. Dan verstopte hij zich. Op straat. Dan was hij met vrienden op straat en verstopte hij zich omdat hij in Amsterdam wilde blijven."

Dilrosun kan er nu om lachen. "Maar destijds deed dat pijn. Toen we vorig jaar een keer naar Amsterdam gingen moest hij huilen omdat hij niet uit Manchester weg wilde, haha. Nu is hij heel blij om weer in Amsterdam te zijn, net als de rest van mijn familie. Ze wonen er weer. Dat voelt goed. Bij mij is er daardoor ook een last van mijn schouders gevallen."