Angstige Ajacieden: 'We zijn letterlijk gevlucht, het is een corrupt zooitje hier'

Angstige Ajacieden: 'We zijn letterlijk gevlucht, het is een corrupt zooitje hier'

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 om 08:50do 29-11-2018 om 08:50

Supporters van Ajax beleefden dinsdagavond spannende momenten in het stadion van AEK Athene. Griekse hooligans bestookten het Amsterdamse uitvak met zwaar vuurwerk en sommige fans wisten dan ook niet wat ze meemaakten.

De Ajacieden op het veld zegevierden met 2-0 en stelden daarmee overwintering in de Champions League veilig, maar bij veel supporters overheerst een naar gevoel. "We zijn vier grote, volwassen gasten", vertelt een Ajax-fan aan De Telegraaf. "Maar we knepen hem op een gegeven moment toch behoorlijk. Ik heb niets van de wedstrijd kunnen zien omdat we continu weg moesten duiken voor rondvliegend vuurwerk."

"We zijn letterlijk gevlucht", vervolgt hij zijn verhaal. "Dat mocht eigenlijk niet van de politie, maar we hebben zelf een poort open gekregen en zijn ervandoor gerend. De doelpunten hebben we in de taxi richting het hotel gezien op een stream. Nu pas voelen we ons weer echt veilig. Het is een corrupt zooitje hier."

Een andere Amsterdamse supporter deelt ook zijn verhaal. "Ik ben wel wat gewend, maar dit was wel echt f*cking heftig. De ME zag het gebeuren, maar greep niet in. Je mag hopen dat je beschermd wordt door de autoriteiten in een stadion. Er werd met zwaar vuurwerk en een molotovcocktail gegooid. Je wil niet weten wat er gebeurt als die tussen supporters landt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws