Boskamp hekelt 'eng mannetje': Vond het zo'n goede voetballer, maar nu..

Boskamp hekelt 'eng mannetje': "Vond het zo'n goede voetballer, maar nu.."

01-12-2018 11:28
35

Jan Boskamp heeft geen goed woord over voor het gedrag van Neymar. De Braziliaan liet zich tegen Liverpool een paar keer van zijn slechtste kant zien door theatraal naar de grond te gaan. 

Het leverde frustratie op bij Virgil van Dijk. "En terecht. Ik vond het zo'n goede voetballer, maar nu.. Ik word er ziek van", zegt Boskamp bij Veronica Inside. Boskamp krijgt bijval van René van der Gijp. "Eigenlijk zou je er als UEFA ook iets aan moeten doen. Het is zo'n grote speler waar zoveel ogen op gericht zijn. Dat je zegt: is dit nou nodig?"

"Ze gaven hem ook een schop, waarna hij aan z'n hoofd voelde. Je moet als club, trainer of UEFA een keer met die jongen gaan zitten. Suárez deed het ook, maar die heeft het geminderd. Robben deed het ook, die doet het heel af en toe. Dit is structureel, vier, vijf, zes keer per wedstrijd."

Boskamp vindt de reactie van Van Dijk mooi. "Je moet de reactie van Van Dijk zien. Zo van: ik zie je straks wel in de kleedkamer. Dat vind ik klasse. Wat een eng mannetje is dat geworden, zeg. Hij kan zó verschrikkelijk goed voetballen. Op het WK zei iedereen dat hij normaal moest doen. Het zit er gewoon ingebakken bij hem."