Fenerbahçe bereikt akkoord en komt met Cocu-nieuws: 'Willen hem bedanken'

Fenerbahçe bereikt akkoord en komt met Cocu-nieuws: 'Willen hem bedanken'

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 09:14do 13-12-2018 om 09:14

Laatste update: donderdag 13 december 2018 om 09:45do 13-12-2018 om 09:45

Phillip Cocu en Fenerbahçe zijn van elkaar verlost. De Turkse topclub meldt donderdagochtend via de officiële kanalen dat het met Cocu overeenstemming bereikt heeft over ontbinding van z'n contract. 

'We willen Cocu bedanken voor zijn medewerking en positieve houding en wensen hem het beste in zijn carrière', valt te lezen in een statement van de formatie uit Istanbul.

Cocu signeerde in juni 2018 een driejarig contract bij Fenerbahçe. Zijn verblijf bij de topclub uit de Süper Lig werd een groot debacle. Na vijftien officiële wedstrijden kreeg de succestrainer van PSV zijn congé. Het contract van Cocu werd aanvankelijk níet ontbonden, omdat er geen overeenstemming kond worden bereikt over de te betalen afkoopsom. Naar verluidt wilde de Nederlander zo'n zes miljoen euro, terwijl Fenerbahçe niet verder wenste te gaan dan een afkoopsom van twee miljoen. Turkse media speculeren over een uiteindelijke deal van circa drie miljoen. 

Yanal
Over de exacte afhandeling van de situatie doet Fenerbahçe anderhalve maand later geen uitspraken. Duidelijk is nu dus wel dat Cocu niet meer onder contract staat bij de club en dus ook elders aan de slag kan gaan.

Momenteel staat Erwin Koeman, die assistent was van Cocu, aan het roer bij Fenerbahçe. Ook onder zijn leiding gaat het niet goed met de club. Fener staat op de zestiende plek in de competitie.  In Turkije gaat het gerucht dat Ersun Yanal op korte termijn wordt aangesteld als nieuwe trainer. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws