'De Boer en Bosz strijden met elkaar om vrijgekomen plek bij Belgische topclub'

'De Boer en Bosz strijden met elkaar om vrijgekomen plek bij Belgische topclub'

17-12-2018 07:10 Laatste update: 08:12
28

RSC Anderlecht heeft zondagavond trainer Hein Vanhaezebrouck ontslagen. De Belgische topclub heeft drie namen op het lijstje met mogelijke opvolgers staan, waaronder twee Nederlanders.

Het Nieuwsblad geeft aan dat Frank de Boer (48), Peter Bosz (54) en Enzo Scifo (52) in beeld zijn om aan de slag te gaan in Brussel. Vooral de oud-trainers van Ajax zijn een grote kandidaat om de opvolger van Vanhaezebrouck te worden. Scifo zou de Franstalige assistent kunnen worden naast één van de Nederlanders.

De Boer werd vier keer op rij kampioen van de Eredivisie met Ajax. Hij ging daarna aan de slag bij Internazionale en Crystal Palace, maar werd daar al snel ontslagen na mindere resultaten. Bosz leidde Ajax in 2016 naar de finale van de Europa League, maar hij vertrok na onenigheid met onder meer Dennis Bergkamp. Een avontuur bij Borussia Dortmund was daarna weinig succesvol.

Bij Het Laatste Nieuws geeft men aan dat er nog geen contacten geweest zijn met potentiële opvolgers. Wel is het profiel bekend: 'Hij moet garant staan voor verzorgd voetbal, de waarden van de club uitdragen en werken met de jeugd', klinkt het.