'Het niveau vind ik hoger dan in de Eredivisie, ik heb een stap vooruit gemaakt'

'Het niveau vind ik hoger dan in de Eredivisie, ik heb een stap vooruit gemaakt'

Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2018 om 10:48za 29-12-2018 om 10:48

Joey Pelupessy vindt dat de Championship een betere competitie is dan de Eredivisie. De verdediger annex middenvelder van Sheffield Wednesday, die een jaar geleden overkwam van Heracles Almelo, geniet in Engeland.

Het voetbal gaat in Engeland met de kerstdagen gewoon door, zo merkt ook Pelupessy. "Ik geniet van deze drukke dagen", zegt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Mijn gevoel over het eerste jaar is sowieso goed. Dat ik veel minuten maak speelt natuurlijk ook mee."

Pelupessy speelde in dit kalenderjaar meer dan veertig wedstrijden voor The Owls. "Het niveau vind ik hoger dan in de Eredivisie", duidt de 25-jarige middenvelder het niveau van de competitie. "Ik heb een stap vooruit gemaakt."

"De voorbereidingen op wedstrijden zijn hier langer", vervolgt Pelupessy. "We zitten bijvoorbeeld altijd in een hotel. De reistijd naar uitwedstrijden is ook veel langer. Zo speelden we deze maand bij Swansea City en dan zit je zo zes uur in de bus. Vorig seizoen gingen we zelfs met het vliegtuig naar Swansea."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws