Ajax bezig met 'supertalent': Vanaf de vleugels is hij levensgevaarlijk

Ajax bezig met 'supertalent': "Vanaf de vleugels is hij levensgevaarlijk"

04-01-2019 06:53
175

Ajax zou uitstekende zaken doen met het binnenhalen van de Mexicaanse buitenspeler Diego Lainez, stelt meesterscout Piet de Visser. De gerenommeerde 84-jarige scout uit Zeeland heeft Lainez al een aantal keer live aan het werk gezien en noemt de vleugelaanvaller een 'supertalent'.

De jonge Mexicaan kan bovendien op meerdere posities voorin uit de voeten: links, rechts en 'op tien'. "Vanaf de vleugels is hij levensgevaarlijk", oordeelt De Visser in gesprek met de NOS. "Een speler met veel techniek en snelheid, met veel kwaliteiten en mogelijkheden." De meesterscout ziet echter nog een paar verbeterpunten. "Hij is nog wel wat speels, nog niet zo sterk en moet nog wat effectiever worden."

Dat Lainez in eigen land al vergeleken wordt met Lionel Messi, vindt De Visser dan ook schromelijk overdreven. "Ik heb ze allemaal gezien, de nieuwe Messi's. Ook de echte, toen hij 13 was. Aan dat niveau kunnen deze jongens niet tippen", aldus de gedecideerde scout. "Met Messi is niemand te vergelijken."

Ajax is al enkele weken in onderhandeling met Club América, de huidige club van Lainez. Volgens de laatste berichten uit Mexico zijn de Amsterdammers bereid om een recordbedrag van vijftien miljoen euro te betalen en hangt een akkoord in de lucht.