'Interessant voor De Jong: Rabiot vertrekt naar Barcelona en wordt grootverdiener'

'Interessant voor De Jong: Rabiot vertrekt naar Barcelona en wordt grootverdiener'

04-01-2019 18:47 Laatste update: 19:10
57

De kogel lijkt door de kerk: Sky Italia en The Guardian melden dat Rabiot na het huidige seizoen vertrekt naar FC Barcelona. De Spaanse grootmacht en kamp-Rabiot zouden akkoord zijn over een transfervrije overgang. 

Paris Saint-Germain heeft zich erbij neergelegd dat het komende zomer afscheid gaat nemen van de Franse middenvelder. De afgelopen weken werd al duidelijk dat Barça Rabiot maar wat graag transfervrij wilde inlijven en dat lijkt nu te gaan gebeuren.

Rabiot kan in Barcelona een contract voor vijf jaar tekenen, met een tekenbonus van tien miljoen euro. Ook het salarisstrookje van de Frans international krijgt een upgrade. In Camp Nou gaat Rabiot zo'n 190 duizend euro per week verdienen. Dat komt neer op bijna tien miljoen euro per jaar. 

Op dit moment is Barcelona nog met Paris Saint-Germain in gesprek over een mogelijke eerdere deal. De Catalanen hopen Rabiot deze winter al over te nemen. In dat geval zou PSG wél een transfersom ontvangen. Komende zomer loopt de spelverdeler transfervrij de deur uit. 

Door het aanstaande vertrek van Rabiot komt er in de zomer een plekje vrij op het middenveld van de kampioen van Frankrijk. Paris Saint-Germain hoopt de peperdure Frenkie de Jong komende zomer in te lijven als nieuwe schakel op het middenveld. Het Ajax-talent is echter niet de enige optie voor de Fransen.

Op 30 december 2018 kwam Barcelona nog met een statement naar buiten. Daarin viel te lezen dat de club inderdaad geïnteresseerd is in Rabiot, maar dat er nog geen sprake zou zijn van een akkoord. Een week later lijkt de deal alsnog rond.