Gepikeerd Barça komt met officieel statement over Rabiot: 'Een week geleden'

Gepikeerd Barça komt met officieel statement over Rabiot: 'Een week geleden'

30-12-2018 14:26 Laatste update: 14:39
33

FC Barcelona heeft zondag via de officiële kanalen gereageerd op alle geruchten rond Adrien Rabiot. Diverse media beweren bij hoog en bij laag dat de middenvelder van Paris Saint-Germain aan de slag gaat in Catalonië. Barça erkent dat het inderdaad belangstelling heeft voor Rabiot, maar stelt dat er (nog) geen akkoord ligt. 

Met name door Franse journalisten wordt geschreven dat er al máánden geleden achter de schermen contact is gelegd tussen Rabiot en de leiding van Barça. PSG zou woest zijn geworden toen het onlangs ontdekte dat onderhandelingen met de 23-jarige spelmaker over een nieuwe verbintenis in feite kansloos waren, omdat Rabiot al met andere clubs had gesproken en z'n zinnen had gezet op een vertrek. 

Barça wordt steeds genoemd als meest waarschijnlijke bestemming van Rabiot - en de Catalaanse grootmacht erkent nu ook dat het belangstelling heeft. 'Er is  interesse voor Rabiot. In augustus én een week geleden is er contact geweest, maar dat ging via de technisch directeur van PSG', valt er te lezen in een officieel statement.

'FC Barcelona werkt altijd transparant en houdt zich aan de regels', doelt de kampioen van Spanje op het gerucht dat het achter de schermen gesproken heeft en zelfs reeds akkoord is met Rabiot. Pas vanaf januari mag er onderhandeld worden met spelers wiens contract in de zomer afloopt. 'We ontkennen dat er op welke manier dan ook een akkoord ligt met Rabiot.'