Update: Heitinga, Kuyt en Hofland toegelaten tot cursus UEFA Pro

Update: Heitinga, Kuyt en Hofland toegelaten tot cursus UEFA Pro

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 17:26di 15-01-2019 om 17:26

Laatste update: dinsdag 15 januari 2019 om 17:29di 15-01-2019 om 17:29

Dirk Kuyt en John Heitinga zijn toegelaten tot de cursus UEFA Pro, de opvolger van de cursus Coach Betaald Voetbal. De twee voormalig internationals van het Nederlands elftal mogen volgend seizoen aan de cursus beginnen. 

Dat meldt De Telegraaf. Heitinga kreeg twee jaar geleden nog een afwijzing. Daardoor kon Heitinga op zijn vroegst in 2019 aan de cursus deelnemen. De huidige trainer van Ajax Onder 19 is dit keer wel toegelaten door de KNVB. Ook Kuyt, trainer van Feyenoord Onder 19, is toegelaten tot de cursus. Hij heeft nu precies een half jaar ervaring als trainer. Dat is een vereiste om deel te mogen nemen aan de cursus.

Verder zal ook Kevin Hofland meedoen aan de cursus. Hij is momenteel actief als assistent-trainer bij Fortuna Sittard. De cursus wordt slechts één keer in de twee jaar aangeboden. Als de deelnemers slagen voor de cursus, mogen zij teams in het betaald voetbal gaan coachen.

Update 17:26 uur: De KNVB heeft bevestigd dat John Heitinga, Dirk Kuyt en Kevin Hofland zijn toegelaten tot de opleiding UEFA Pro, de opvolger van de opleiding Coach Betaald Voetbal. De overige elf deelnemers die zijn toegelaten zijn: Kristof Aelbrecht, Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksander Rankovic, Paul Simonis, Virgilio Teixeira, Jessica Torny, Dennis van der Ree, Dave Vos en Willem Weijs.

Poll

Schuilt er een goede trainer in Kuyt, denk jij?

(1897 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws