De Ligt brandt Ajax-ploeggenoten af: Ik denk dat ik wel genoeg heb gezegd

De Ligt brandt Ajax-ploeggenoten af: "Ik denk dat ik wel genoeg heb gezegd"

27-01-2019 16:59 Laatste update: 17:37
93

Matthijs de Ligt is woest na de 6-2 nederlaag tegen Feyenoord. De Ajax-aanvoerder noemt het beestje bij de naam en is kritisch op al zijn teamgenoten, inclusief hijzelf.

"Hoe het kan? Het grote verschil met de eerste seizoenshelft is de bereidheid", begint De Ligt tegen FOX Sports. "We geven de goals natuurlijk te makkelijk weg, maar het ligt ook aan meelopen. Feyenoord speelde met Vilhena en Toornstra, dat zijn lopers. Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat ze niet zomaar door kunnen lopen. We kwamen vaak in een ondertalsituatie. In de zestienmeter verdedigden we gewoon niet goed genoeg. Dan krijg je zes goals tegen."

Ajax werd in een bomvolle Kuip volledig weggeblazen door Feyenoord. "Het is ongelooflijk, ik zeg het je eerlijk. Je speelt een Klassieker. Iedereen weet wat een Klassieker betekent. Niet bereid om alles te geven? Ja, dat is schandalig. Meer kan ik er niet van maken", zegt een boze De Ligt.

"Je verliest nu 6-2 en natuurlijk kijkt men dan naar de verdediging. Dat is ook logisch. Die verantwoordelijkheid moeten we als verdediging ook nemen, vind ik. In de eerste seizoenshelft verdedigden we als een team en vandaag was het geen team. Het gaat niet om bepaalde spelers, maar om het team. Iedereen is vandaag door de mand gevallen. Iedereen heeft niet de bereidheid gehad om te laten zien dat je Ajax bent en De Klassieker wilt winnen. Dat is een schande ja, zeker."

"Ik denk dat ik wel genoeg heb gezegd", sluit De Ligt het openhartige interview af.

Lees ook: Spelersrapport: Van Persie klasse apart bij Feyenoord, drie voldoendes voor Ajax