LIVE-dicussie: Barcelona en Real Madrid zonder grote naam in beker-Clásico

LIVE-dicussie: Barcelona en Real Madrid zonder grote naam in beker-Clásico

06-02-2019 20:08
43

Lionel Messi begint woensdagavond als bankzitter aan El Clásico. FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde spaart de Argentijn voor de eerste ontmoeting met Real Madrid.

Messi kwam niet zonder kleerscheuren uit de laatste wedstrijd van Barcelona, thuis tegen Valencia (2-2), en is niet fit genoeg om negentig minuten te spelen. Malcom vervangt hem in de basiself van Barcelona. Valverde kiest verder voor de gebruikelijke namen. Jasper Cillessen is geblesseerd en zit niet bij de wedstrijdselectie.

Ook bij Real Madrid ontbreekt een grote naam aan de aftrap. Gareth Bale is gepasseerd door trainer Santiago Solari en begint op de bank. Het achttienjarige wonderkind Vinicius Junior krijgt het vertrouwen. Aan de rechterkant van de aanval staat Lucas Vazquez. Verder hebben Keylor Navas en Marcelo een basisplaats.

Barcelona en Real Madrid trappen om 21.00 uur af in Camp Nou. Het is de heenwedstrijd in de halve finale van de Copa del Rey. De komende weken staan er nóg twee Clásico's (beker en competitie) op het programma.

De opstellingen:

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Arthur; Malcom, Suarez, Coutinho.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Llorente, Modric, Kroos; Vazquez, Vinicius, Benzema.