'Geen contact met de bondscoach, maar ik ben dichter bij Oranje dan vorig jaar'

'Geen contact met de bondscoach, maar ik ben dichter bij Oranje dan vorig jaar'

06-02-2019 22:09
30

Davy Klaassen speelde dinsdagavond een van de meest krankzinnige duels uit zijn loopbaan. De 25-jarige Nederlander schoot in de penaltyreeks raak vanaf elf meter en kegelde Borussia Dortmund uit de DFB Pokal.

"Ik zat er net nog over na te denken. Er zijn weinig wedstrijden die zó apart waren", reageert Klaassen in gesprek met De Telegraaf. "Het was een achtbaan van emoties." Volgens de middenvelder was slechts één duel gekker. "Schalke 04-Ajax, onder Peter Bosz in de Europa League. We stonden door een rode kaart met een man minder, waren al dood en begraven, maar flikten het toch. Dortmund-Werder staat met stip op twee."

Klaassen heeft het goed naar zijn zin in Duitsland. "Omdat ik alles speel, maar ook omdat ik word gewaardeerd. We hebben een leuk team en de Bundesliga is een fantastische competitie. Ik heb nog geen seconde spijt van mijn overstap van Everton naar Werder Bremen."

Zijn goede spel resulteerde nog niet in een belletje van bondscoach Ronald Koeman. "Nee, ik heb geen contact met de bondscoach, maar ik ben dichter bij Oranje dan vorig jaar. Dat is wel logisch. Ik moet gewoon goed spelen. En als het uiteindelijk goed genoeg is, dan komt die uitnodiging misschien wel. Ik sta er heel nuchter in en doe gewoon mijn best."