Kritiek Van den Brom op AZ-penaltynemers: 'Hij had er drie klemvast'

Kritiek Van den Brom op AZ-penaltynemers: 'Hij had er drie klemvast'

01-03-2019 17:21
66

John van den Brom is kritisch op de spelers die donderdagavond namens AZ een strafschop hebben gemist tegen Willem ll. Door de belabberde penaltyserie wisten de Alkmaarders zich niet te plaatsen voor de eindstrijd in De Kuip.

AZ speelde niet goed in Tilburg, maar overleefde de verlenging wel. Daarna ging het helemaal mis: Teun Koopmeiners, Guus Til, Ricardo van Rhijn en Bjorn Johnsen misten hun penalty. "Dat zegt alles, denk ik", zegt Van den Brom tegen FOX Sports.

"Je mist er vier van de vijf. De keeper (Timon Wellenreuther, red.) heeft goed gekeept, maar had er drie klemvast (in werkelijkheid twee, Koopmeiners schoot op de vuisten van Wellenreuther, red.). Dan mag je toch aangeven dat ze niet goed genomen zijn. In de wedstrijd was dit het maximaal haalbare, daar moeten we niet moeilijk over doen. We hebben vaste nemers."

"De jongens kunnen een goede penalty trappen, maar ook dat lukte niet. Trainen doen ze altijd. Het waren de vaste jongens, dus het was niet dat we ze aan moesten wijzen terwijl we ze eigenlijk niet hadden. Het is doodzonde", vervolgt Van den Brom.

En dus neemt Van den Brom geen afscheid met een prijs bij AZ. "Het is voor mij ook persoonlijk jammer, omdat je met iets tastbaars afscheid wilt nemen. Die droom is nu weggevlogen. We hebben nog heel veel om voor te spelen, maar in een andere competitie. Daar moeten we nu volle bak voor gaan, simpel."

Lees ook: 'We hadden graag een prijs gepakt, maar we hebben de derde plek in eigen hand'