'Als je naar profielschets van Feyenoord kijkt, is dit toch totaal andere keuze?'

'Als je naar profielschets van Feyenoord kijkt, is dit toch totaal andere keuze?'

05-03-2019 07:04
11

Henk Hoijtink van dagblad Trouw zet vraagtekens bij de mogelijke transfer van Jaap Stam naar Feyenoord. De 46-jarige Stam is pas zes wedstrijden trainer van PEC Zwolle.

"Ik vind het heel merkwaardig", zegt Hoijtink bij Natafalen op FOX Sports. "Hij is nu zes wedstrijden trainer van PEC. Het lijkt me geen geweldig cv om nu bij een best moeilijke club aan de slag te gaan. Er moet nogal wat gebeuren daar met beperkte middelen." Stam was hiervoor assistent-trainer bij PEC, Jong Ajax en hoofdtrainer van Championship-club Reading. 

Kenneth Perez is het niet met Hoijtink eens. "Het cv van Jaap Stam is drie keer langer dan dat van Van Bommel, Cocu en Van Bronckhorst voor ze trainer werden bij de grote clubs. Zegt een cv echt zoveel?" Hoijtink reageert: "Het zegt niet alles. Maar bij PEC begon het aardig, het gaat nu toch weer minder."

Ook Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels verbaast zich over het nieuws rond Stam. "Als je ziet wat Feyenoord voor profielschets heeft opgesteld, dan is dit toch een totaal andere keuze? Kom dan niet met een verhaal wat je dan wél wilt."

Lees ook: Stam-update van Driessen: 'Ik denk dat we het binnen tien dagen te horen krijgen'

Lees ook: Stam reageert op Feyenoord-interesse: 'Afvragen hoe vaak zo'n kans voorbij komt'