'Gezien de situatie is het wel logisch als De Graafschap niet met mij doorgaat'

'Gezien de situatie is het wel logisch als De Graafschap niet met mij doorgaat'

07-03-2019 18:44
3

Het De Graafschap-avontuur van Daryl van Mieghem zit er na dit seizoen op, vermoedt de buitenspeler. De 29-jarige Amsterdammer werd in januari 2017 voor anderhalf jaar gehuurd van Heracles Almelo en maakte afgelopen zomer definitief de overstap naar Doetinchem.

Dit seizoen miste Van Mieghem nog geen Eredivisie-wedstrijd, maar de aanvaller hoeft sinds de winterstop niet op een basisplek te rekenen. De kans dat zijn aflopende contract wordt verlengd, lijkt dan ook niet groot. "Gezien de situatie is het wel logisch dat we niet met elkaar zouden doorgaan", vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Van de club heb ik nog niets gehoord."

Het afgelopen 'promotieseizoen' van De Graafschap was volgens Van Mieghem 'beste seizoen ooit'. In de Eredivisie loopt het echter minder: na zijn invalbeurt tegen Fortuna Sittard werd de aanvaller zelfs uitgefloten door een deel van het thuispubliek. "Ik heb nog best veel gespeeld, maar zat ook niet lekker in mijn vel. Dat is geweest en heb ik nu achter me gelaten. De knop is omgezet", vertelt hij.

Over de toekomst maakt Van Mieghem zich vooralsnog geen zorgen. "Het seizoen is nog lang. Ik heb geen enkele haast."