'Ten Hag zei dinsdag: straks de wedstrijdbespreking. Toen wist ik genoeg'

'Ten Hag zei dinsdag: straks de wedstrijdbespreking. Toen wist ik genoeg'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 09:10do 14-03-2019 om 09:10

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 09:18do 14-03-2019 om 09:18

Met een assist bij de winnende 2-1 van Daley Blind vervulde Eredivisie-debutant Noa Lang (19) woensdag een belangrijke rol tijdens het duel tussen Ajax en PEC Zwolle. Aanvankelijk zou de tiener helemaal niet tot de wedstrijdselectie behoren, vertelde hij na afloop aan Ajax Life. 

Ajax-trainer Erik ten Hag liet Lang na de pauze zijn debuut maken op het hoogste niveau. Wanneer de tiener te horen kreeg dat-ie op de bank zou zitten tegen PEC? "Dat is eigenlijk wel grappig, want ik was dinsdag gewoon bij de uitlooptraining van Jong Ajax", vertelt Lang. "De training was al begonnen."

"Halverwege werd ik geroepen omdat Hakim Ziyech last had. Van het ene veld op De Toekomst moest ik helemaal naar het andere veld. Ik deed een halfuurtje mee. Toen zei de trainer: Noa, straks de wedstrijdbespreking. Toen wist ik genoeg. Maar eigenlijk zou ik helemaal niet bij de selectie zitten."

Met een bekeken voorzet op Blind tekende Lang in de slotminuten direct voor een assist. "Ik koos voor de voorzet. Waarom? Eigenlijk is dat meer mijn ding dan op doel schieten."

"Ik vind van mezelf dat ik vaker mag schieten vanaf randje zestien, want ik zoek snel naar een balletje richting tweede paal. De trainers worden er soms gek van dat ik niet schiet en altijd een voorzet wil geven."

Lees ook: Debuterende Ajacied Lang: "Ik dacht: jezus. Alsof ik droomde, ik werd wel gek"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws