PSV wint wéér door goal in extremis: We moeten dit analyseren

PSV wint wéér door goal in extremis: "We moeten dit analyseren"

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 14:27zo 17-03-2019 om 14:27

Drie punten in de pocket dankzij wederom een winnend doelpunt in de absolute slotfase, maar toch stond PSV-captain Luuk de Jong zondag in Venlo niet al te opgewekt voor de camera van FOX Sports. De spits beseft dat PSV in de resterende maanden van de competitie beter moet gaan spelen. 

Een rake punter in de 86e minuut leverde PSV zondag drie punten op tijdens het bezoek aan VVV-Venlo. Het spel van de koploper was niet om over naar huis te schrijven, vond ook De Jong. "Complimenten voor VVV. Maar we moeten zelf meer beweging hebben. Soms staan we vaak stil, geven we te simpele ballen die makkelijk te verdedigen zijn... Uiteindelijk geldt natuurlijk maar een ding en dat is dat je wint", zei de spits direct na afloop.

Lees ook: Zwak PSV zwijnt in Venlo en pakt drie punten door late punter Lozano

Het was al de vierde keer dit seizoen dat PSV de volle buit pakte door na de 85e minuut te scoren. "Maar daar wil je niet op leunen. Het is een kwaliteit. We blijven geloven, we blijven gaan. Ook als het even niet loopt. Dan hebben we nog steeds individuele kwaliteiten, dat zag je vandaag ook weer. Maar we speelden in een te laag tempo. We moeten dit analyseren met elkaar, dit moet beter."

Over twee weken, na de interlandperiode, staat in Amsterdam de kraker tussen Ajax en PSV op het programma. Als Ajax zondag wint van AZ, is het gat tussen de titelconcurrenten twee punten. 

Poll

Wie wordt kampioen?

(6287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws