'Willem II doet er wel heel interessant over, maar Isak is overal aangeboden'

'Willem II doet er wel heel interessant over, maar Isak is overal aangeboden'

03-04-2019 13:43 Laatste update: 13:45
96

Alexander Isak maakt sinds de winterstop furore namens Willem II, maar had zomaar voor een andere Nederlandse club kunnen spelen. Volgens TC/Tubantia-journalist Leon ten Voorde is de negentienjarige Zweed 'overal aangeboden'.

Ook FC Twente was voor de winterstop bezig met de aanvalsleider van, toen nog, Borussia Dortmund. "In november al, die waren misschien wel de eerste", vertelt de FC Twente-watcher op de site van zijn werkgever. "Maar zo'n jongen gaat natuurlijk niet in de Keuken Kampioen Divisie voetballen."

Ten Voorde hoorde dinsdagavond hoe Willem II-trainer Adrie Koster na afloop van de 3-4 overwinning op Heracles Almelo, waarin Isak tot twee keer toe scoorde, NOS Langs de Lijn te woord stond. "Hij zei: die jongen stond bovenaan, we hebben hem overal gescout. Daar doen ze dan heel interessant over, maar hij is overal aangeboden voor de winterstop."

Isak kwam in januari naar Tilburg en moest de vertrokken Fran Sol doen vergeten. De huurdeal met Borussia Dortmund bleek een schot in de roos: de Zweed kwam in dienst van Willem II tot elf goals in zijn eerste elf officiële wedstrijden.

Lees ook: Lofzang op Isak: 'Ik heb nog nooit met zo'n complete speler gewerkt'