'Schreuder huurde Troost in': 'Zodat de Ajax-spelers ineens veel energie hadden'

'Schreuder huurde Troost in': 'Zodat de Ajax-spelers ineens veel energie hadden'

05-04-2019 19:41 Laatste update: 20:05
52

John Troost claimt dat hij door assistent Alfred Schreuder is ingehuurd om de spelers van Ajax voor vijf Champions League-wedstrijden te stimuleren en te motiveren. Dat vertelt de posivititeitsgoeroe c.q. energetisch coach bij Omroep Gelderland.

Troost vertelt dat hij een aandeel heeft in het Champions League-succes van Ajax tegen onder meer Real Madrid. "Wie me heeft ingehuurd? Dat ligt altijd gevoelig. Ik heb veel met Alfred Schreuder gewerkt bij FC Twente. Hij weet dat het werkt en gelooft erin. Daarom heeft hij me ingehuurd om voor vijf wedstrijden in de Champions League te zorgen dat de spelers van Ajax ineens heel veel energie hadden, dat alles goed viel en zij het geluk aan hun zijde hadden", zegt Troost. 

Troost wordt onder meer een gekkie en kwakzalver genoemd. Dat raakt hem. "Het voelt soms heel oneerlijk en onrechtvaardig. Ik begrijp het wel, omdat men bang is voor een nieuwe waarheid, om succes te delen en om uit te komen voor iets nieuws."

Troost begrijpt echter wel dat mensen zijn verhaal met een korrel zout nemen. "Ik vind dat niet meer dan logisch, want ik geloofde het vijftien jaar geleden ook niet. Ik ben het gaan leren. Als je iets nieuws doet wat verder gaat dan de meeste mensen geloven, wordt er in eerste instantie kritisch tegenaan gekeken. De mensen die voorop liepen werden als eerste afgemaakt, voordat ze gerespecteerd werden omdat het nieuw is. Dat vinden we spannend, omdat we graag vasthouden aan dat waar wij al in geloven."