Update: Gewilde spits verlengt bij PSV: 'Voor mijn gevoel zit ik er dicht bij'

Update: Gewilde spits verlengt bij PSV: 'Voor mijn gevoel zit ik er dicht bij'

Gepubliceerd: dinsdag 9 april 2019 om 20:25di 09-04-2019 om 20:25

PSV is erin geslaagd om Joël Piroe langer binnenboord te houden. Voor de trefzekere spits van Jong PSV (19) was veel belangstelling, maar het is technisch manager John de Jong gelukt om een akkoord te bereiken met het talent.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. Piroe kreeg aanbiedingen van veel buitenlandse clubs, maar wees die allemaal af. Zelfs Juventus had interesse in de spits, die dit seizoen tot nu toe op tien goals staat in 24 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. De Oude Dame benaderde Piroe een aantal keren, zelfs nadat hij de club afwees. 

Er was niet alleen interesse uit het buitenland, maar ook uit Nederland. Namen van clubs worden niet genoemd. Uit de Bundesliga was FSV Mainz 05 geïnteresseerd. Piroe en zijn familie vinden echter dat een langer verblijf bij PSV op dit moment de juiste keuze is voor zijn carrière. 

Update 9/4, 20.25 uur: Joël Piroe heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2022, zo maakt PSV bekend. De Eindhovenaren houden de 19-jarige spits daarmee uit de handen van diverse Europese clubs, waaronder Juventus. "Een paar jaar geleden heb ik gezegd dat ik hier mijn debuut wil maken", zegt Piroe. "Dat wil ik nog steeds. Voor mijn gevoel zit ik er dicht bij. Ik hoop dat ik de komende periode daar naar toe kan groeien en dan een droomdebuut mag beleven."

Als aanvoerder van Jong PSV maakt de spits dit seizoen indruk. In de Keuken Kampioen Divisie is hij met tien treffers topscorer van de ploeg van Dennis Haar. Piroe speelt sinds 2015 in de jeugdopleiding van PSV.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws