RKC wisselt kunstgrasmat in: 'Wij staan voor voetbal, dat hoort op natuurgras'

RKC wisselt kunstgrasmat in: 'Wij staan voor voetbal, dat hoort op natuurgras'

13-04-2019 11:11
61

RKC Waalwijk speelt vanaf het seizoen 2019/2020 weer op echt gras. Dat maakt de club bekend via de eigen kanalen. De Brabanders spelen nu voor het vijfde seizoen op rij op kunstgras, maar die mat gaat er na dit seizoen dus uit.

Op de site van RKC valt te lezen dat de vervanging van het gras in het Mandemakers Stadion direct na de laatste officiële wedstrijd van dit seizoen zal starten. De Waalwijkers krijgen ook een aantal nieuwe trainingsvelden, die vanaf maandag al onder handen genomen zullen worden. Toen bekend was dat RKC miljoenen zou ontvangen naar aanleiding van de transfer van Frenkie de Jong werd al duidelijk dat dat geld ingezet zou gaan worden om de velden te vervangen.

In Waalwijk zijn ze erg in hun nopjes met hun nieuwe grasmat. "De overstap van kunstgras naar natuurgras is altijd één van onze grootste prioriteiten geweest", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite. "RKC Waalwijk staat voor voetbal en dat hoort op natuurgras. We willen ons onderscheiden in de faciliteiten en de manier van werken. De terugkeer van een natuurgras van topkwaliteit draagt daar aan bij."