Van Gaal: 'Ik zei het al toen ze in de groepsfase tegen Bayern München speelden'

Van Gaal: 'Ik zei het al toen ze in de groepsfase tegen Bayern München speelden'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 10:27do 18-04-2019 om 10:27

Louis van Gaal heeft dinsdagavond genoten van Ajax. De oud-trainer van de Amsterdammers won in 1995 zelf de Champions League met Ajax en is al langer van mening dat de Ajacieden van vandaag dat toernooi best kunnen winnen.

Ajax bereikte dinsdag de halve finale van het miljardenbal door Juventus in Turijn met 2-1 te kloppen. Vooral de tweede helft maakte indruk op Van Gaal. "Die was fenomenaal", zegt hij in een groot interview op de website van de FIFA. "Creatief voetbal met een goede balans tussen aanvallen en verdedigen – dat is de truc."

"Ajax heeft zo veel creatieve spelers", vervolgt Van Gaal zijn lofzang over de Amsterdammers. "Ik heb het al gezegd nadat ze in de groepsfase tegen Bayern München speelden: Ajax kan het toernooi winnen, hoewel er nog hele goede ploegen in de race zijn."

Veel mensen vergelijken het team van 1995 met de huidige Ajax-selectie. "Je moest in 1995 komen kijken om te geloven hoe goed we waren. We verloren maar één wedstrijd, tegen Feyenoord in het bekertoernooi. In de competitie en de Champions League verloren we niet. Ik denk niet dat een ander team dat ooit gedaan heeft."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws