'Feyenoorder' Buijs vol bewondering over Ajax: We hadden wel een gevoel van: yes

'Feyenoorder' Buijs vol bewondering over Ajax: "We hadden wel een gevoel van: yes"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 13:19vr 19-04-2019 om 13:19

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 13:24vr 19-04-2019 om 13:24

Danny Buijs heeft met veel bewondering gekeken naar de unieke prestatie van Ajax in Turijn. De trainer van FC Groningen is Feyenoorder in hart en nieren, maar is lyrisch over de Amsterdamse club.

Buijs zat in de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde vervolgens een aantal jaar in het eerste elftal. "Het klinkt misschien raar uit mijn mond, maar ik heb echt met een blij gevoel naar Ajax gekeken", zegt de trainer tegen het Algemeen Dagblad. "Ik zat met mijn twee zoontjes op de bank te kijken. Het was niet zo dat we zaten te juichen, maar we hadden wel een gevoel van: yes. Deze prestatie van Ajax is gewoon fantastisch voor het Nederlandse voetbal."

Komende zaterdag neemt Groningen het in eigen huis op tegen koploper Ajax. "We hebben na de winterstop alle zeven thuiswedstrijden gewonnen", zegt een zelfverzekerde Buijs. "We moeten tegen Ajax in de persoonlijke duels komen. Daar ligt onze kracht. Ik hoorde voor de Champions League-wedstrijden van Ajax tegen Real Madrid en Juventus steeds meer mensen zeggen dat Ajax een goede kans had om door te gaat. Het knapste vond ik: Ajax geloofde er zélf ook in. Ik hoop dat dit morgenavond ook voor ons geldt."

FC Groningen en Ajax trappen zaterdag om 18.30 uur.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws