Hiddink: 'Gezien de groei bij Ajax, denk ik dat ze de lijn kunnen doortrekken'

Hiddink: 'Gezien de groei bij Ajax, denk ik dat ze de lijn kunnen doortrekken'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 18:25vr 19-04-2019 om 18:25

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 18:39vr 19-04-2019 om 18:39

Guus Hiddink is onder de indruk van de Europese zegetocht van Ajax. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal geniet van de prestaties van de Amsterdammers in de Champions League en heeft goede hoop dat de ploeg ook de komende jaren kan verrassen.

"Erik ten Hag drukt er natuurlijk een groot stempel op", zegt Hiddink tegen Voetbal International. "Maar ze hebben ook gewoon een heel goede mix gemaakt, door de portemonnee te trekken voor jongens die zij bepalend achtten."

Hiddink vindt dat naast de spelers ook de directie van Ajax is gegroeid. "Ik kom vrij veel bij Ajax. De directie heeft de technische staf heel goed gedekt dit jaar. Heel plezierig om te zien hoe Edwin van der Sar en Marc Overmars dit hebben gemanaged", doelt hij op de felle kritiek die Ten Hag lange tijd kreeg. "Dan is het belangrijk dat de leiding stabiel blijft en zich niet gek laat maken door publicaties en tv-programma's. Van buitenaf bekeken kenmerkt het beleid zich nu door meer karakter en ruggengraat dan eerder."

Hiddink haalde met PSV in 2005 de halve finales van de Champions League. Ook dat team dreigde uit elkaar te vallen. Hiddink hamerde er bij PSV op om structureel succes te boeken in Europa. De twee seizoenen daarna behaalden de Eindhovenaren opnieuw de knock-outfase. "Gezien de groei die Ajax in alle opzichten doormaakt, denk ik dat ook zij de lijn kunnen doortrekken", besluit Hiddink met een positieve noot voor de Amsterdammers.

Poll

Wie bereikt de finale: Ajax of Spurs?

(25746 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws