Ajax moet waken voor FC Utrecht: Als je Dick Advocaat zo hoort...

Ajax moet waken voor FC Utrecht: "Als je Dick Advocaat zo hoort..."

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 08:39wo 24-04-2019 om 08:39

Arnold Bruggink denkt dat alleen FC Utrecht het Ajax nog écht lastig kan maken in de titelstrijd. Die club presteert niet alleen heel goed tegen Ajax, maar heeft met Dick Advocaat ook een 'eergevoelige' trainer.

Ajax won dinsdagavond met 4-2 van Vitesse en lijkt nog twee zeges nodig te hebben voor de eerste landstitel sinds 2014. "Als er nog een club is die het Ajax lastig kan maken ga eerder je kijken naar FC Utrecht", zegt Bruggink bij FOX Sports. "Als je Dick Advocaat zo hoort, hij is eergevoelig. Een PSV-man? Dat komt er dan ook nog bij. Hij gaat nog meer voor zichzelf, denk ik altijd."

Ajax maakte het zichzelf lastig in de slotfase tegen Vitesse nadat Erik Ten Hag zijn achterste linie wijzigde. Nicolas Tagliafico werd gewisseld voor Rasmus Kristensen, waardoor Joël Veltman linksback moest spelen. Daarna scoorde Vitesse twee keer. "Door een wissel verander je de hele verdedigingslinie. Iedereen moest opschuiven", zegt Kenneth Perez.

"Dat deed Ajax geen goed. Het was eerder chaos dan dat het er stabiel uitzag. Vitesse kon nog wat terugdoen, maar ik had wel het gevoel dat als ze te dichtbij waren gekomen, Ajax even had aangezet."

"Als ze op 85% spelen zonder de vaste kern, krijgen ze het ook tegen dit Vitesse moeilijk. Als ze denken: oh shit, we moeten, gaat het niveau weer omhoog. Het was een terechte overwinning. Ze maakten het zichzelf misschien moeilijker dan nodig is."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws